Saturday, December 18, 2010

sampai kau bicara....~

Bila saatnya ku temukan indah di hatimu
Berapa lama waktuku harus menunggu
Cahaya matamu menghiasi seluruh hatiku
Andai kau tau dalam lelap kusebut namamu

 
Kuharap nanti waktu yang akan menemukanmu
Apakah nanti hatimu masihkah milikku

Aku masih menunggumu bicara
Ku nanti jawaban di hatimu
Dalam gelap ini dalam diam ini
Ku masih menunggu...


Kumohon dengarkan aku bicara
Kunanti jawaban di hatimu
Adakah diriku di dalam hatimu


Bila saatnya ku temukan indah di hatimu

Friday, November 26, 2010

7 things...~

I probably shouldn’t say this

But at times I get so scared
When I think about the previous
Relationship we shared




It was awesome, but we lost it
It’s not possible for me, not to care
And now we’re standing in the rain

But nothing’s ever gonna change until you hear, my dear


The 7 things I hate about you
You’re vain,
your games,
you’re insecure
You love me,
you like her
keep spin da disc dear...
You make me laugh,
you make me cry


I don’t know which side to buy
Your friends, they’re jerks
When you act like them, just know it hurts
I wanna be with the one I know
And the 7th thing I hate the most that you do
You make me love you






It’s awkward and it’s silent
As I wait for you to say

What I need to hear now
Your sincere apology
When you mean it, I’ll believe it
If you text it, I’ll delete it
Let’s be clear
Oh I’m not coming back
You’re taking 7 steps here
The 7 things I hate about you



And compared to all the great things
That would take too long to write
I probably should mention
The 7 that I like

 

The 7 things I like about youYour hair,
your eyes,
your old Levi’s
When we kiss I’m hypnotized
You make me laugh,
you make me cry

But I guess that’s both I’ll have to buy
Your hands in mine
When we’re intertwined, everything’s alright
I wanna be with the one I know
And the 7th thing I like most that you do
You make me love you

You do



Friday, October 1, 2010

knowing it...

makin nk d lupe kn makin menjadi2 lak ingtan aku kt peristiwa tu... xtau nk wat mcm ne lg utk lupe kn sume tu.. nk d ceritakan serupa la mcm buka pekung sendiri, tp selagi xd cerita kn selagi tu la mnde ni xsattle.. =(
hanya kwn2 je la yg leh wat aku lupe jap pd hal tu.. dpt keluar lepak ngan kwan leh la story sal life masing2.. but in the end of the day, belum sempat aku lelap kn mata... ingatan tu dtg lg... huhuhu... pedih nyer.... knape... xspatut nye keadaan jd mcm ni.. xleh mcm ni... i have to move on.. be a big girl nono.. hati jgn meragam k sayang... =')

Monday, September 27, 2010

::mUhaMmAd aDaM Bin AhmAd hAmBaLi::

haiii... saya adam
tepat 5.40 pagi hari jumaat 24 september 2010... lahir la cucu sulung family aku... hihiihi such a cute baby... kelahiran adam membuat kn kami satu family happy sgt2... yelah, xpernah ade budak kecik dlm umah tu.. adam kecik je... muke lak ikut muke abg aku.. hihihi... mulut die... eeeee.... suke ejek2 org yg bckp ngan die... bile org sembang ngan die2 pon mule la wat mcm2 memek muke... hihih... maksu sayang adam!!!!!!

Friday, September 24, 2010

plezz... dont hurt me anymore sayang...

ku tahu kamu pasti rasa
apa yang ku rasa..
ku tahu cepat atau lambat
kamukan mengerti

hati bila dipaksakn
pasti xkan baik...
panatsnya kamu mncintai...
yang juga cintai dirimu.. cinta kamu~

lepaskan lah... ikatanmu..
dengan aku...
biar kamu senang..
bila berat utk lupakan aku...
pelan2 saja...

xada niat mnyakiti ini lah hatiku
pantasnya kamu mncintai yg jga cntai dirimu
cinta kamu...

lepaskn lah ikatanmu...
dengan aku...
biar kamu senang
bila berat utk lupakn aku...
pelan2 saja... pelan2 saja

lepaskan lah ikatanmu
biar aku, biar kamu senang..
bila berat utk lupakan aku...
pelan2 saja....
lepaskan aku.....



video


Monday, September 13, 2010

++RiaNg riA raYa...++

saat takbir bergema d ruang udara aku tau raya tahun ni xkn sama dah mcm raya yg dulu... lepas siap2 kami bersalam2 n yg best kak eda n mak bg duit raye... ngee.. (^__^)V heheheh... lepas sarapan kami ke kubur menziarah... di sebabkn my 2nd bro on call tahun ni kami pg la ke parit melawat die n isteri.. hehehe... tragis tol xleh nk beraya.. undangan ke majlis pertunangan nija n fazura dah dpt tp transport lak problem.. terpaksa la tumpang member... best nyer tgk member2 dah btunang.. aku tah bile hahhaha... ngarut je....
after resident evil...
huhuhu yg xbest nyer raye ke 4 dah kne balik ipoh... isnin nk keje... huhuhu... housemate sume xbalik lg.. terpaksa la tido sengsorang.... abes sume lampu aku pasang.. hahhahah... isnin mlm tu dpt call dr member ajak g men boling.. uhuuuuuu.... masyukkkk.... dah bdebu skill ni... dgn menaiki neo oppie kami bgerak ke parade... main boling 2set.. haduh... sengal la tgn aku ni... biase la.. mule2 tu mmg ke longkang la bola tu tp 2nd set bangga gak la dpt strike 2-3 kali.. hahahhaha abes boling g tgk RESIDENT EVIL lak.. buleh la tahan cter nyer.. abes movie sume dah lapar... sudah nye kami menapak kt dataran ipoh mkn kt stu... lame dah xlepak ngan kwn2 best lak.. mcm2 cter kuar... huhu... end of the day aku tido dengan lena nyer mlm tu.. thanx kwn2...

Tuesday, September 7, 2010

setelah kau pergi...

bagi kebanyakan kita tanggal 31 ogos menjadi ingatan kerana itu tarikh negara kita mencapai kemerdekaan..
aku pon dulu mcm tu gak.. tp 31 ogos 2010 bukan lg menjadi tarikh yg aku akn rai kn.. kerana pd tarikh tu la aku kehilangan ayah tercinta...
setelah 4hari tidak sedarkn diri akibat strok.. ayah pergi meninggalkan kami sekeluarga.. pemergian yg xkn kembali... pukul 8.30 aku bertolak balik ke ipoh d hantar oleh abg aku n ejoy.. sblum meninggakan rumah aku bisikkan di telinga ayahku " ayah... no balik ipoh dulu yer.." air mata yg baru mahu keluar segera ku sapu.. baru separuh perjalanan abg sulung ku call... die suruh patah balik... mcm de something yg jd. aku dpt agak ape tp aku cube nafikan... setiba nye d rumah aku tgk kawan2 ayah ramai d depan rumah... bile aku masuk aku tgk muke ayah dah di tutup dengan selendang.. sayu nye hati aku tuhan je yg tahu... aku xsempat nk mintak ampun dgn ayah... emmm... mlm tu hanya air mata yg menemani... thanx pd kwn2 yg msg utk mententeram kn aku.. hanya KAWAN2 je yg ada...
bacaan yasin kedengaran di ruang legar rumah.. sehingga subuh... pg2 ramai yg dah dtg utuk uruskn pengkebumian ayah... sahabat baik aku suhaida dtg.. thanx su... bau kapur barus yg aku takuti selama ini tidak lg meninggalkan kesan dlm diri aku.. skali lg aku terlepas peluang mengucup dahi ayah utk kali yg terakhir... emm.... air mata sudah hampir kering tp asih xhenti2 mengalir.. masih setia menemani pipi aku...
sehingga d tnah perkuburan air mata tidak berhenti.. ramai budak2 kg yg dtg membantu menguruskan pengkebumian ayah... xde kata yg mampu aku ucapkan bila tgk wajah ayah kali terakhir di liang lahat.. ayah... lepas ni nono xleh nk tgk ayah dah... hanya doa je yg mampu nono kirimkan..
kini.... xde lg kedengaran suara ayah batuk... xde lg rutin ke hospital utk ambik ubat ayah... xde lg dengar ayah bising2 suruh pasang ubat nyamuk... xsangka aku akan rindu bende2 mcm tu...